Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Двуцветен яйчен крем

Двуцветен яйчен крем

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Двуцветен яйчен крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Нежен яйчен крем в различни цветове - нашият сладък поздрав за вас днес"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 300 г
  • брашно - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 3 бр.
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Към жълтъците се прибавя част от захарта. Разбиват се на пяна. Добавя се пресятото брашно и сместа се разрежда с част от прясното мляко.

Останалото мляко + захарта се загряват до завиране. Прибавя се на струйка към яйчената смес, като се бърка непрекъснато.

Яйчният крем се връща на котлона и се вари 3-4 минути.

Разделя се на две равни части.

Към едната част се прибавя какаото, размито с малко вода.

Белтъците се разбиват на сняг.

Разпределят се по-равно в двете части сладкарски крем.

Пудингът се разпределя в красиви чаши, като се редува бял и шоколадов крем.

Двуцветния яйчен крем се гарнира се с разбита сметана и крокан.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: