Начин на приготвяне
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
Към жълтъците се прибавя част от захарта. Разбиват се на пяна. Добавя се пресятото брашно и сместа се разрежда с част от прясното мляко.
Останалото мляко + захарта се загряват до завиране. Прибавя се на струйка към яйчената смес, като се бърка непрекъснато.
Яйчният крем се връща на котлона и се вари 3-4 минути.
Разделя се на две равни части.
Към едната част се прибавя какаото, размито с малко вода.
Белтъците се разбиват на сняг.
Разпределят се по-равно в двете части сладкарски крем.
Пудингът се разпределя в красиви чаши, като се редува бял и шоколадов крем.
Двуцветния яйчен крем се гарнира се с разбита сметана и крокан.
Да ви е сладко!