Диетична спаначена супа с амарант щир

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
803
4k
4k
1k
4
25/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо185
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • амарант - 5 с.л., пълни био златен
  • черен амарант - 1 с.л.
  • спанак - 3 шепи, пресни листа
  • щир - 1 богата шепа листа
  • картофи - 1 голям
  • джинджифил - около ½ с.л. настърган
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1/3 връзка
  • пресен лук - ½ връзка
  • хималайска сол - 1 равна ч.л., на вкус
  • черен пипер - 1/3 равна ч.л.
  • гарам масала - ½ равна к.л. микс от ориент. подправки
  • зехтин - 1 с.л., по желание
  • изворна вода - около 1, 2 л
* мерки и количества
Спаначена Супа

Начин на приготвяне

В средно голяма тенджерка сипвам около 1 литър и двеста изворна вода да заври.

След като кипне, сипваме 5 пълни супени лъжици златен амарант и 1 с.л. черен амарант заедно с нарязаните 1 скилидка чесън, 1 голям картоф и настъргания на фино ренде пресен корен джинджифил – около ½ с.л.

Оставяме под капак да се варят за около 15 минути.

През това време старателно измиваме свежите пролетни зеленини - листа спанак и щир, магданоз и пресен лук.

Нарязваме ги и сипваме към супата. Подправяме с фина хималайска сол, смлени зърна черен пипер, ориенталски микс от подправки – Гарам Масала и по желание зехтин (чудесно се получава и без мазнина - по-здравословна и диетична).

Варим още около 10-15 минути полезната спаначена супа до готовност на амаранта.

Диетична спаначена супа с амарант щир, подходяща за диета или разтоварващ режим.

Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см-18%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см
17.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

С удобен размер и ергономична форма - този капак превръща отцеждането на сварените продукти в детска игра, може да се използва и като подложка за горещи съдове

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар