Вкусни зелеви сарми с карфиол

ГабриелаГабриела
Готвач
162
937
499
431
25/05/2020
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Овкусяваме каймата с горчицата, черен пипер, сол, магданоз, чубрица и малко риган.

Нарязваме си лука, морковите, карфиола, чесъна и доматите на ситно.

В дълбок съд запържваме лука до златист цвят. След това добавяме чесъна, карфиола и морковите и бъркаме, докато омекнат.

След това добавяме ориза с 1 ч.ч. вода и го задушаваме заедно със зеленчуците.

После добавяме каймата и разбъркваме, докато стане на ситни парченца.

Последни се добавят доматките и оставяме на лек огън да покъкри за около 10 минути.

През това време разделяме листата киселото зеле внимателно, без да ги късаме. В зависимост от зелката големите листа могат да се разрежат на две.

Махаме долната бяла част на зелевите листа и добавяме в средата една лъжица от плънката и завиваме първо краищата и после на руло.

Вече завитите сармички ги слагаме в дълбока тенджера една до друга плътно.

Когато сме готови с всички сармички, доливаме вода, докъдето стигат сармичките.

Най-отгоре слагаме чиния с лицето към дъното.

Оставяме вкусните зелеви сарми с карфиол да се сварят за 40 минути.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар