Пролетна ягодова пита

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Пролетна ягодова пита
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ягодовата пита ще я хапнем независимо от сезона - страхотна е"

Необходими Продукти

  • ягоди - 150 г
  • брашно - 100 г
  • кафява захар - 60 г
  • краве масло - 50 г разтопено
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 30 мл
  • бакпулвер - 1 пак. с ванилия
  • лимонова кора - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този сладкиш с ягоди маслото се разбива на пяна, прибавят се захарта, жълтъкът и разбиването продължава.

Прибавят се част от брашното, смесено с бакпулвера с ванилията, прясното мляко и настърганата лимонова кора.

Белтъкът се разбива на твърд сняг, добавя се в сместа, като се разбърква леко с останалото брашно.

Ягодите, очистени, се нареждат върху тестото, като предварително се овалват в брашно или захар.

Разкошният плодов сладкиш се пече в тавичка, намазана с масло.

След изпичане пролетната ягодова пита се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: