Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Пролетна пита-хляб

Пролетна пита-хляб

Пролетна пита-хляб
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • мая - 1 пакет суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • Тесто за украса
  • вода - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • жълтък - 1 бр. за намазване
  • сусам
  • мак - по 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме сухата мая, сол, захар, олио и брашното. Сипва се хладка вода, разбърква се с вилица и замесваме гладко тесто.

Оставя се да втаса 30-40 минути. С намазнени ръце се оформя питка и разполагаме в намазана с олио тава.

От продуктите се замесва тесто за украса. Намазва се питката с разбит жълтък и залепваме украсата, приготвена от фитили от тестото.

Украсата не се намазва с жълтък, а се оставя да е бяла Поръсва се със семена. Печем в загрята фурна 170 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Благодаря Вили! Ех, ако имаше сайт само за питки можеше да се представя по-добре. :):):)
20.03.2016 18:29
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря Ваня ,но ти си майстора на питките :)))
20.03.2016 16:53
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много ефектна питка!
20.03.2016 13:50