Начин на приготвяне
Измиваме добре картофите и ги режем на малки кубчета.
Слагаме ги в тенджера с вода, добавяме 1 чаена лъжица сол и варим, докато поомекнат, но в никакъв случай не преваряваме, защото ще станат на пюре.
Оставяме картофите да изстинат напълно, а водата я запазваме, ще я използваме по-късно.
Режем тиквичките на четвъртинки и след това всяка четвъртина режем на дребни парчета.
Слагаме тиквичките и студените картофи в тава, поръсваме с червен пипер, куркума, добавяме нарязаните на ситно лук, чесън и копър. Добавяме олиото и натрошаваме сиренето, след това хубаво разбъркваме вкусната мусака, за да се разпределят съставките равномерно навсякъде.
Добавяме водата, в която сме варили картофите, колкото да покрие мусаката с тиквички до средата.
Печем на 180 градуса, като от време на време разбъркваме, за да не изгори отгоре.
Разбиваме яйцата и киселото мляко и към получената заливка добавяме малко копър и щипка сол.
Когато мусаката остане почти без вода, вадим от фурната, заливаме с яйчената смес и допичаме.
Получава се страхотна супер вкусна мусака с тиквички, която свършва за минути.