Страхотен тутманик със сирене и кашкавал

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
371
2k
955
1k
6
28/05/2020
"Ей такъв тутманик със сирене и кашкавал не сте хапвали "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 083
  • Преглеждания за месеца261
  • Преглеждания за седмицата137
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Настържете кашкавал и сиренето.

В купа се изсипва сухата мая, две-три супени лъжици топло прясно мляко и захарта.

Разбърква се и купата се покрива с кърпа. Така седи около 10-15 минути, за да шупне маята. След това се прибавят всички продукти без брашното. Разбърква се хубаво.

След това постепенно се прибавя брашното. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се слага в купата и също се завива с кърпа. Оставя се да втаса за около 30 минути.

След като втаса готовото тесто се разделя на две равни частни.

И двете се разточва на тънка кора. Първата кора се помазва обилно с разтопеното масло. Върху нея се слага и втората разточена кора.

С нощ за пища се разрязва на ивици.

Всяка ивица тесто се усуква и се слага в тава, която предварително е застлана с хартия за печене. Редят се плътно едно до друго.

След като се оформи тутманикът се оставя отново да втаса за около 30 минути.

През това време включете фурната на 180-200 градуса да загрее.

Когато оформеният тутманик втаса, се помазва с разбития жълтък и малко от разтопеното масло.

Слага се в загрятата фурна и се пече за около 30-40 минути. Трябва да получи приятна златиста коричка, а когато го пробвате с клечка за зъби, при изваждането и трябва да е суха.

След като го извадите от фурната го завийте с кърпа за около 10-тина минути.

Страхотният тутманик със сирене и кашкавал е готов.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар