Еклерово руло

Milena MorovyakovaMilena Morovyakova
Новак
1
9
11
28/05/2020
"Еклерово руло, което приготвяме по поводи или просто когато ни се прииска... като днес например "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 961
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • царевично нишесте - 50 г
  • захар - 150 г
  • ванилия - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 150 г на стайна температура
  • За пареното тесто
  • вода - 200 мл
  • масло - 80 г краве
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 3 - 4 бр. (зависи от големината им)
  • брашно - 140 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на крема: Млякото се слага да заври, като през това време смесваме всички съставки без кравето масло до образуване на гладка каша.

След като млякото е завряло, на тънка струя и при непрекъснато бъркане го добавяме към яйчената смес.

Връщаме на котлона и бъркаме енергично до сгъстяване на крема и варим 1 мин. след като е започнал да образува мехури.

Оставяме да се охлади до стайна температура покрит със стреч фолио.

Кравето масло се разбива с миксер за 3-5 мин. и се добавя по малко яйчения крем.

Оставяме в хладилник да стегне.

Еклеров блат: В тенджера слагаме водата, кравето масло, солта, захарта и изчакваме да заври, като след завирането добавяме пресятото брашно, бъркаме до образуването на топка тесто.

Преместваме в купа и добавяме яйцата едно по едно, като разбъркваме добре.

Полученото парено тесто разпределяме в правоъгълна тава върху хартия за печене или силиконов мат.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 25-30 мин.

Оставяме блата да се охлади до стайна температура, намазваме с крема, завиваме на руло, отиваме в хартия за печене и оставяме в халдилника да стегне за няколко часа.

Готовото сладко руло поръсваме с пудра захар.

Еклеровото руло е чудно.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар