Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Корейски оризови топки

Корейски оризови топки

АлбенаАлбена
Новак
2815158
Корейски оризови топки
Снимка: Албена
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Една екзотична рецепта, която всъщност се прави много лесно."

Необходими Продукти

  • ориз за суши - 250 г
  • вода - 320 мл
  • оризов оцет - 3 супени лъжици (става и с ябълков)
  • майонеза - 100 грама
  • риба тон - 1 консерва
  • соев сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на ориза: Оризът се измива и се сипва в тенджерата с водата на средна степен, докато кипне. После се намаля котлона на ниска степен и се оставя да се задуши с капак.

После се оставя още 10 минути с капак настрани от котлона. Накрая се слага оцета и се разбърква.

Приготвяне на сместа: Смесват се рибата тон, майонезата и соевият сос.

За оформлението на сушито: Намокряте ръцете си добре с вода и взимате ориз, колкото шепичкам и се прави дупка в средата, в която се слага сместа.

След това се взима още малко ориз и се покрива сместа. За завършек се оформя с ръце и се сервира със пръски соев сос и лук!

Корейските оризови топки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: