Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Сушени чери домати

Сушени чери домати

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Сушени чери домати2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
"Ако отворите капака и главата ви се замае от невероятен аромат, значи правилно сте ги направили"

Необходими Продукти

  • чери домати - 14 бр.
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Нарежете доматите на половинки и много внимателно почистете остатъка от дръжките им.

Подредете ги в огнеупорна тавичка и ги поръсете със солта, захарта и мащерка. Най-отгоре ги полейте със зехтин.

Сложете тавичката във фурната и веднага след това я изключете. Оставете доматите да се сушат за едно денонощие, като през това време не бива да отваряте вратата на фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: