Начин на приготвяне
Спанака го измиваме. Загряваме олио в тенджерка. Задушаваме го за кратко в 2 с.л. олио в тенджерка на котлона. Вадим го в чиния да изстине.
Пресяваме си брашната със сито. Бялото брашно го смесваме с бакпулвера и разбъркваме.
Прибавяме царевичното брашно и объркваме добре. Яйцата ги разбиваме с миксера до гъста смес. Яйцата ги вадим предварително на стайна температура.
Добавяме олиото и киселото мляко и пак разбиваме с миксера. Получава се гъста каша. Прибавяме бейби спанака. Нарязваме измит предварително гюзум на ситно.
Почистваме и измиваме зеления лук. Нарязваме и лука и него добавяме вътре.
Натрошаваме сиренето и го прибавяме към кашата. Ползвах твърдо саламурено сирене.
Объркваме само с шпатулка. В не голяма тава слагаме хартия за печене изсипваме сместа и заглаждаме за да е равно.
Ръсим с ръсеница и печем соления кекс в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Като изстине малко го режем на парчета. Да ви е сладко!
Кексът с зелен лук и бейби спанак е готов.