Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питки с кашкавал

Питки с кашкавал

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Питки с кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12 питки

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г пресято
  • бакпулвер - 1 с.л. равна
  • сол - 1/ 2 ч.л.
  • масло - 50 г или 55 г маргарин
  • кашкавал - 50 г настърган
  • прясна мляко - 175 мл
  • яйца - 1 бр. голямо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В голяма купа смесете брашното бакпулвера и солта.

2. Разтопете маргарина и постепенно го добавете в сместа, докато тя започне да прилича на царевично брашно.

3. Добавете кашкавала.

4. Направете вдлъбнатина по средата на сместа.

5. Изсипете млякото в нея.

6. Разбъркайте тестото бързо с вилица, докато образува топка.

7. Поставете тестото на набрашнена повърхност.

8. Омесете го около 1 минута.

9. С малка точилка го разточете на кръг с дебелина 1 см.

10. Нарежете тестото на кръгчета с помощта на чаша.

11. Поставете питките на намазнена тава. В малка купа разбийте яйцето, а след това намажете питките.

12. Изпечете 15 минути, докато придобият златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Клара
Клара
Хайде без маргарина, а, нека да е масло...
12.09.2013 16:43
2
Оли
Оли
Няма как да втасва, тъй като няма мая.
12.09.2013 16:28
1
Елена
Елена
редно е да се пише дали се остава да втаса и как се пече
12.09.2013 14:44
2
Йоана
Йоана
да ви кажа никога до сефа не съм правила ама станаха мн хубави страхотни са /... :)
11.09.2013 13:11