Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Задушен Заек»Задушен заек с арпаджик и манатарки

Задушен заек с арпаджик и манатарки

Задушен заек с арпаджик и манатарки1 / 2
10/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • арпаджик - 500 кг дребни лукчета
  • моркови - 200 кг
  • чушки - 1 червена + 1 зелена
  • сол - за подправяне
  • чубрица
  • магданоз
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме заека на 6 до 8 порции, посолява се с всички подправки и се запържва до златисто.

Изваждаме парчетата заек и ги нареждаме в глинен съд.

В тигана, където изпържихме заека, слагаме целите глави арпаджик и ги пържим за кратко време около две-три минути.

Добавяме морковите и чушките за около минута. Тази смес добавяме към заека.

Слагаме подправките и гъбите манатарки, заливаме с 150 мл вода и 100 мл бяло вино.

Захлупете глинения съд и печете около 3 часа на 160 градуса.

Става много вкусно и сочно задушено заешкото месо.

Може да сервирате с пържени картофи.

Да Ви е сладко, приятели, с този задушен заек с арпаджик и манатарки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: