Задушен заек с арпаджик и манатарки

10/06/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо627
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Задушен Заек

Начин на приготвяне

Нарязваме заека на 6 до 8 порции, посолява се с всички подправки и се запържва до златисто.

Изваждаме парчетата заек и ги нареждаме в глинен съд.

В тигана, където изпържихме заека, слагаме целите глави арпаджик и ги пържим за кратко време около две-три минути.

Добавяме морковите и чушките за около минута. Тази смес добавяме към заека.

Слагаме подправките и гъбите манатарки, заливаме с 150 мл вода и 100 мл бяло вино.

Захлупете глинения съд и печете около 3 часа на 160 градуса.

Става много вкусно и сочно задушено заешкото месо.

Може да сервирате с пържени картофи.

Да Ви е сладко, приятели, с този задушен заек с арпаджик и манатарки.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар