Начин на приготвяне
За тестото:
Затопляме млякото и в него сипваме маята, захарта и 3 с.л. брашно. Разбъркваме и оставяме за 5 минути настрани.
След това пресяваме останалото брашно в купа и добавяме яйцето, олиото, солта, ваниловата захар, лимонената захар и сместа с маята.
Разбъркваме и омесваме меко тесто. Покриваме го с фолио и го оставяме за 1 час да се надуе.
Разрязваме втасалото тесто на 10 парчета и от всяка оформяме кифличка, като първо оформяме топка, разтегляме и навиваме на рулце.
Подреждаме кифличките в широка тава покрита с хартия за печене и оставяме за 30 минути да втасат още малко.
Печем пухкавите кифли в загрята фурна на 180 около 15 минути, като внимаваме да не се препекат.
За крема:
В 5 с.л. от млякото разтваряме нишестето.
Останалото мляко сипваме в тенджера и добавяме сметаната и захарта. Кипваме и на струйка наливаме разтвореното нишесте. Бъркаме непрекъснато до сгъстяване и отместваме от котлона.
След като кремът изстине, го разбиваме за 3-4 минути с миксер и добавяме към него предварително нарязаните ягоди.
Разрязваме кифличките през средата по дължина, долните половинки намазваме с ягодовия крем и отгоре поставяме горните половинки.
Подреждаме в чиния и поръсваме ягодовите кремки с пудра захар.
Сервираме вкусните кремки за сутрешна или следобедна закуска.