Ягодови кремки

Ягодови кремки5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Пожелавам ви страхотен ден с най-вкусните ягодови кремки"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - 1 щипка
  • захар - 4 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • мая - 1 пакетче суха
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • лимонена захар - 1 пакетче
  • За крема
  • нишесте - 2 пакетчета ягода
  • прясно мляко - 300 мл
  • сметана - 200 мл течна
  • захар - 5 с.л.
  • ягоди - 10 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

Затопляме млякото и в него сипваме маята, захарта и 3 с.л. брашно. Разбъркваме и оставяме за 5 минути настрани.

След това пресяваме останалото брашно в купа и добавяме яйцето, олиото, солта, ваниловата захар, лимонената захар и сместа с маята.

Разбъркваме и омесваме меко тесто. Покриваме го с фолио и го оставяме за 1 час да се надуе.

Разрязваме втасалото тесто на 10 парчета и от всяка оформяме кифличка, като първо оформяме топка, разтегляме и навиваме на рулце.

Подреждаме кифличките в широка тава покрита с хартия за печене и оставяме за 30 минути да втасат още малко.

Печем пухкавите кифли в загрята фурна на 180 около 15 минути, като внимаваме да не се препекат.

За крема:

В 5 с.л. от млякото разтваряме нишестето.

Останалото мляко сипваме в тенджера и добавяме сметаната и захарта. Кипваме и на струйка наливаме разтвореното нишесте. Бъркаме непрекъснато до сгъстяване и отместваме от котлона.

След като кремът изстине, го разбиваме за 3-4 минути с миксер и добавяме към него предварително нарязаните ягоди.

Разрязваме кифличките през средата по дължина, долните половинки намазваме с ягодовия крем и отгоре поставяме горните половинки.

Подреждаме в чиния и поръсваме ягодовите кремки с пудра захар.

Сервираме вкусните кремки за сутрешна или следобедна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: