Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Черешов пай с яйчен крем

Черешов пай с яйчен крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Черешов пай с яйчен крем
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Нежен черешов пай с яйчен крем, в който ще се влюбите от пръв поглед"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • захар - 110 г
  • краве масло - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимонова кора - щипка настъргана
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • прясно мляко - 250 мл
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • за черешова салца
  • череши - 250 г
  • захар - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете пресятото с щипка сол, ванилията и бакпулвера брашно.

Добавете яйцето, жълтъка и захарта. Следва студеното краве масло, нарязано на парчета.

Ароматизирайте с щипка настъргана лимонова кора. Замесете маслено тесто, което загънете в парче найлон и приберете в хладилник за поне 30 мин.

Направете си крема, като в малка тенджерка излеете млякото. Добавете жълтъка, захарта, ванилията и сложете на котлона. Бъркайте, докато кремът се сгъсти. Готовият крем охладете.

Почистете черешите от костилките. Сложете ги в тенджерка със захарта и сварете салцата за 10 мин. Прибавете лимоновия сок и отстранете от котлона.

От охладеното тесто си отделете част. Останалата разточете върху парче хартия за печене. Прехвърлете в тава 24 см заедно с хартията и оформете висок борд.

Изсипете яйчения крем, а отгоре черешовата салца.

Отделеното тесто разточете, изрежете си формички, за да направите черешки, а останалото тесто прехвърлете върху черешовия пай. Завийте бордовете навътре, отгоре сложете черешките от масленото тесто.

Изпечете домашния пай на 180°C в предварително загрята фурна без вентилатор до приятен загар. Готовият пай охладете на решетка и поръсете с пудра захар.

Нарежете черешовия пай с яйчен крем, след като се е охладил напълно.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: