Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Гъби със зелен лук в буркани

Гъби със зелен лук в буркани

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Гъби със зелен лук в буркани
Снимка: Станислава Вълкова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
"Ето как да имате гъби под ръка винаги, щом искате да ги добавите към ястието си"

Необходими Продукти

  • печурки - 1.600 кг гъби
  • олио - 200мл
  • сол - 40 г
  • зелен лук - 4 връзки
  • черен пипер - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се изчистват от кожичката, измиват се много добре и се нарязват.

Зеленият лук се нарязва на ситно.

Слагат се в голям съд, добавят се олиото, солта и черният пипер. Хубаво се разбърква.

Слагат се на огън и при необходимост се налива малко вода.

Вари се, докато изври течността.

Разпределят се в подходящи буркани и консервите с гъби се стерилизират  1 ч 30 мин. 

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: