Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Солени кифлички с тесто в хлебопекарна

Солени кифлички с тесто в хлебопекарна

ДариатиДариати
Чирак
815151891
Солени кифлички с тесто в хлебопекарна
Снимка: Дариати
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • масло - 1/3 ч.ч.
  • мас - 1/3 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч.
  • мая - 7 г суха
  • брашно - 500 г
  • сирене
  • кашкавал
  • шунка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със солта и се поставят в хлебопекарната. Смесват се киселото и прясното мляко, престояват около пет минути и се слагат при яйцата.

Разтопяват се маслото и маста, половината се изсипва при другите продукти. Най-отгоре се поставят брашното и маята.

Не изсипвайте цялото брашно, добавяйте го на части, тестото ще ви покаже колко да сложите.

Пуска се хлебопекарната на програма месене и втасване. Когато се оформи хубава мека и еластична топка, се добавя на части и останалата мазнина.

Може да изчакате да втаса и тогава да оформите, а може и направо да оформите пухкавите кифлички, след като приключи месенето и да втасват в тавата само веднъж.

Аз го направих по втория начин. Разделяте си тестото на топки, всяка разточвате на кръг и изрязвате триъгълници.

Поставяте плънка по желание и вкус - сирене, смесено с яйце, кашкавал и шунка, топено сирене слайс и др.

По желание може да намажете кифличките отгоре с разбит жълтък или белтък, както и да поръсите със семена. Изчаквате да втасат солени кифлички с тесто в хлебопекарна и печете на 200°C до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: