Начин на приготвяне
Продуктите за блата се смесват до получаване на лесно за обработване меко тесто. Най-добре е да смесите първо яйцето със захарта и разтопеното масло и да добавите брашното със солта.
Готовото тесто се разстила в съд по желание, достатъчно малък, за да може да направите стеничка, висока най-малко 1 пръст.
Може да използвате хартия за печене. Дебелината на дъното оставете около 0.5 см. Може да надупчите с вилица, за да не се надуе на места. Печете на 200 градуса за 30 мин.
През това време смесете следните продукти за приготвяне на нежния цитрусов крем: един по един жълтъци, захарта, маслото и сока от лайм.
Сложете на тих огън прясното мляко и като се затопли леко, добавете смесените по-горе продукти.
Оставете на тих огън и бъркайте ритмично до леко сгъстяване. Добавете настърганите кори лайм за цвят и структура на крема.
При готовност на блата, изсипете в него крема и върнете във фурната за още 5 минути.
Апетитния плодов пай може да украсите с настъргана кора от лайм и да оставите в хладилника за 1 час за да стегне.
Този пай с нежен крем от лайм е страхотна идея за лек следобеден десерт!
Коментари