Нежен рибен пай

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Нежен рибен пай1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • риба - 500 г филе от бяла риба
  • олио - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г (настърган)
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява и в него се запържва брашното. Добавя се топлото мляко и сосът се вари на бавен огън до консистенцията на течна сметана.

Добавя се доматеното пюре и кашкавалът, черният пипер и солта. Жълтъците се разбиват и се добавят в соса. Белтъците се бият на сняг.

Рибата се нарязва на кубчета, запържва с в олиото до златисто и се полива със соса. Добавят се половината от разбитите белтъци.

В тавичка, намазана с мазнина, се излива сместа и отгоре се изливат останалите разбити белтъци. Пече се 30 минути на 210 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: