Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Разкошно веган брауни с леща и какао

Разкошно веган брауни с леща и какао

Разкошно веган брауни с леща и какао
Снимка: Илиана Първанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
9
"Брауни с леща и какао - различно и страхотно"

Необходими Продукти

  • кафява леща - 1 ч.ч. (сварена)
  • кафява захар - 2/3 ч.ч.
  • шарлан - 6 с.л.
  • вода - около 2/3 ч.ч. топла
  • сода - 1 ч.л. равна
  • брашно - 1 ч.ч. (пълнозърнесто или типово)
  • какао - 3 с.л.
  • рожков - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чаената чаша за тази рецепта е с вместимост 250 мл.

Предварително сварената кафява леща смиламе в нутри булет (или блендер). Сипваме едросмляното пюре от леща в купа.

В чаената чаша наливаме 6 с.л. шарлан и допълваме догоре с топла вода. Наливаме течността в купата със смляната леща и разбъркваме, за да се смесят добре.

Прибавяме и останалите продукти за разкошното какаово брауни в следния ред: кафява кристална захар, сода, какао, рожков и брашно (пълнозърнесто или типово).

Получената хомогенна смес, наподобяваща течен шоколад, разстиламе в малка правоъгълна тавичка, която преди това сме намазали с шарлан и поръсили с малко брашънце.

За около 25 минутки на 180 градуса – сочното веган брауни е готово!

Толкова е вкусно и какаово на вкус, че по нищо не личи, че има леща (всеки, който разбере, че съдържа тази съставка би се изненадал).

Пухкаво веган брауни с леща и какао – нежна сладост, за незабравима следобедна закуска!

Рецептата за брауни е изпълнена. Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Birgul
Birgul
Ще се опитам, да си го приготвя!
14.06.2020 11:34