Начин на приготвяне
Чаената чаша за тази рецепта е с вместимост 250 мл.
Предварително сварената кафява леща смиламе в нутри булет (или блендер). Сипваме едросмляното пюре от леща в купа.
В чаената чаша наливаме 6 с.л. шарлан и допълваме догоре с топла вода. Наливаме течността в купата със смляната леща и разбъркваме, за да се смесят добре.
Прибавяме и останалите продукти за разкошното какаово брауни в следния ред: кафява кристална захар, сода, какао, рожков и брашно (пълнозърнесто или типово).
Получената хомогенна смес, наподобяваща течен шоколад, разстиламе в малка правоъгълна тавичка, която преди това сме намазали с шарлан и поръсили с малко брашънце.
За около 25 минутки на 180 градуса – сочното веган брауни е готово!
Толкова е вкусно и какаово на вкус, че по нищо не личи, че има леща (всеки, който разбере, че съдържа тази съставка би се изненадал).
Пухкаво веган брауни с леща и какао – нежна сладост, за незабравима следобедна закуска!
Рецептата за брауни е изпълнена. Чудно Вкусно!
Коментари