Начин на приготвяне
Лещата се накисва в подсолена вода за минимум 2 часа (най-добре е за една нощ).
Изплаква се добре, изцежда се и се слага в блендер. Добавят се всички подправки (без кима) и водата в блендера.
Блендира се до получаването на гладка смес. Добавя се кимът и се разбърква.
Изсипва се в тава, покрита с хартия за печене. Дебелината трябва да е около 0.5 см.
Пече се в предварително загрята на 200°C фурна за 20-25 минути.
Изважда се от фурната и се оставя да изстине за 10 минути.
Маха се внимателно хартията и блатът се нарязва на желаните форми.
Допича се на 170 °C за около 10-15 минути (докато ръбчетата на здравословния чипс станат златисти).
Чипс от червена леща без глутен е здравословен снак за малки и големи у дома.
Вижте още за колко увира червената леща, както и какво се готви с червена леща.