Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Чипс от червена леща без глутен

Чипс от червена леща без глутен

GlutenFreeDeliGlutenFreeDeli
Новак
111
Чипс от червена леща без глутен
Снимка: GlutenFreeDeli
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Чипс от червена леща без глутен е здравословен снак за малки и големи у дома"

Необходими Продукти

  • червена леща - 150 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • куркума на прах - 1⁄2 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сол
  • вода - 200 мл
  • ким - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва в подсолена вода за минимум 2 часа (най-добре е за една нощ).

Изплаква се добре, изцежда се и се слага в блендер. Добавят се всички подправки (без кима) и водата в блендера.

Блендира се до получаването на гладка смес. Добавя се кимът и се разбърква.

Изсипва се в тава, покрита с хартия за печене. Дебелината трябва да е около 0.5 см.

Пече се в предварително загрята на 200°C фурна за 20-25 минути.

Изважда се от фурната и се оставя да изстине за 10 минути.

Маха се внимателно хартията и блатът се нарязва на желаните форми.

Допича се на 170 °C за около 10-15 минути (докато ръбчетата на здравословния чипс станат златисти).

Чипс от червена леща без глутен е здравословен снак за малки и големи у дома.

Вижте още за колко увира червената леща, както и какво се готви с червена леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: