Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушен грах по френски

Задушен грах по френски

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Задушен грах по френски
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • грах - 500 г млад
  • лук - 10 бр. малки глави
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • магданоз - нарязан
  • сол
  • захар - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и нарязан лук се задушава до омекване в половината масло и малко вода.

Добавя се грахът, разклаща се и се задушава за около 10 минути.

Отгоре се поръсва с брашно и леко се разбърква.

Подправя се със сол и захар и се оставя да къкри на слаб огън.

Прибавя се магданоз. Накрая върху задушения грах се слагат малки парченца от останалото масло.

Задушеният грах по френски се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: