Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Чуден пай с ябълки, канела и орехи

Чуден пай с ябълки, канела и орехи

Чуден пай с ябълки, канела и орехи4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Ароматен и лесен за приготвяне ябълков пай, който носи усещане за семейна идилия"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 100 г меко
  • канела - 1 ч.л.
  • ябълки - 2 бр.
  • орехи - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките обелвам и нарязвам на полумесеци, подреждам в ринг форма за торта.

От останалите продукти забърквам тестото, което изсипвам върху ябълките.

Поръсвам шепа натрошени орехи и пека ябълковия пай на 180 градуса до суха клечка.

Изваждам го от фурната, да отлежи 10 минути, и обръщам в чиния за сервиране.

Чуден пай с ябълка, канела и орехи, който ухае изкушаващо и изчезва неусетно!

Източник: Petia Radeva - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: