Хляб в кексова форма

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
477
5k
1k
1k
3
18/06/2020
"Чудесен хляб, който заслужава почетно място на трапезата "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашно и гриса. Изсипете пакетчето суха мая, добавете щипка захар и излейте водата, замесете меко тесто.

След като тестото се оформи добавете 1 ч.л. сол и щедра щипка наситнен магданоз.

Доомесете още около 5 мин. Сложете тестото в купа, покрийте с парче найлон и приберете на топло докато удвои обема си.

Втасалото тесто разточете на набрашнена повърхност на голям правоъгълник. Нарежете ленти широки 4 см.

Намажете ги с разтопена свинска мас, съберете ги две по две и нарежете на парчета широки 4 см.

Намажете кръгла форма за кекс с олио и посипете с брашно. Наредете нарязаните квадрати изправени, покрийте формата с кърпа и оставете за 30 мин. докато тестото се отпусне.

Изпечете хляба в кексова форма на 210 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор. След изпичането извадете хляба веднага от формата и намажете със зехтин.

Да ви е сладко!

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар