Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в кексова форма

Хляб в кексова форма

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Хляб в кексова форма
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Чудесен хляб, който заслужава почетно място на трапезата"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г бяло
  • грис - 150 г фин
  • вода - 330 мл.
  • мая - 1 пакетче суха
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - щипка
  • захар - щипка
  • свинска мас - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашно и гриса. Изсипете пакетчето суха мая, добавете щипка захар и излейте водата, замесете меко тесто.

След като тестото се оформи добавете 1 ч.л. сол и щедра щипка наситнен магданоз.

Доомесете още около 5 мин. Сложете тестото в купа, покрийте с парче найлон и приберете на топло докато удвои обема си.

Втасалото тесто разточете на набрашнена повърхност на голям правоъгълник. Нарежете ленти широки 4 см.

Намажете ги с разтопена свинска мас, съберете ги две по две и нарежете на парчета широки 4 см.

Намажете кръгла форма за кекс с олио и посипете с брашно. Наредете нарязаните квадрати изправени, покрийте формата с кърпа и оставете за 30 мин. докато тестото се отпусне.

Изпечете хляба в кексова форма на 210 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор. След изпичането извадете хляба веднага от формата и намажете със зехтин.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: