Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Али назик кебап по селски

Али назик кебап по селски

BirgulBirgul
Чирак
716201801
Али назик кебап по селски
Снимка: Birgul
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Добър апетит с Али назик кебап по селски"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 400 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • зрял лук - 1 малка глава
  • пресен лук - 2 стръка
  • зелена чушка - 1 бр.
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 чаена лъжица
  • топла вода - 100 мл
  • патладжани - 4 или 5 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • зелени чушки - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, включих фурната на 190 градуса. След това в подходяща тавичката на фурната си сложих алуминиевото фолио.

Набодох патладжаните с нож и ги подредих в тавичката. Около тях наредих 3-4 зелени чушки и ги сложих да се опекат.

Предварително си нарязах агнешкото на малки кубчета.

В малка тенджера загрях олиото и сложих месото да се позапържи, след около минута разбърках агнешкия кебап.

Измих, почистих и нарязах лука и зелената чушка на дребно, и добавих при месото.

След това отново разбърках и оставих леко да поомекнат зеленчуците, като добавих сол, червен пипер и разбърках.

Ред е и на доматения концентрат, него приготвих с 1 с.л. и топла вода и отново разбърках и оставих да къкри на бавен огън.

Вече печените патладжани ги обелих и накълцах на дребно.

Почистих, измих и пюрирах чесъна и го сложих в подходяща купа, след това добавих солта и киселото мляко и разбърках.

След това сипах патладжаните при млечния сос и разбърках, като тази смес ми постоя 30 минути във хладилника.

Накрая поднесете турския кебап в чиния, като сложите първо сместа с патладжана, а отгоре сипете няколко лъжици от месото, както направих и аз.

Да вие сладко с този вкусен Али назик кебап по селски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: