Начин на приготвяне
Първо си измих бамята, след това я почистих и я поръсих с малко сол, след което леко разбърках.
След това я поръсих със сол, за да не е после лигава, оставих на страна бамята.
В подходяща тенджера върху котлона загрях олиото на средна температура, като по това време измих и почистих зеленчуците.
Моркова нарязах на тънки колелца и пуснах в загрятото олио, след което разбърках.
След това си нарязах лука на дребно и го добавих към него. Разбърках около 3-4 минути и добавих доматения концентрат.
След това си добавих домата, като предварително го бях обелила и нарязала на малки кубчета.
И след това добавих и доматения сок.
След което намалих котлона и оставих да покъкри.
През това време си почистих чесъна и нарязах на колелца и пуснах в ястието, като добавих топла вода около 250 мл, захар и сол.
Докато селската яхния къкреше, си измих бамята и я сипах при другите продукти.
След това сипах още топла вода, колкото да покрие бамята яхния.
След като бамята и морковът поомекнаха, изключих котлона и добавих черния пипер.
Накрая ги поднесох с плочка сирене, и поръсих леко с магданоз.
И ето... имаме нашата вкусна лятна яхния с бамя по селски.