Начин на приготвяне
Първо върху котлона поставих сух тиган. След това включих котлона на средна температура. Като ми загря тигана го поръсих със сусама.
Периодично разбърквах с дървена лъжица, докато сусамът покафенее. След като придобие желания цвят го оставих настрана да изстине.
След това разтопих кравето масло и оставих на страна леко да се охлади.
В подходяща купа счупих яйцето и добавих киселото мляко, олиото, бакпулвера, солта и захарта, и разбърках с лъжица. След това добавих разтопеното краве масло и отново разбърках.
След това си пресях брашното и добавях малко по малко към сместа, когато ви се получи тесто, трябва да ви е леко меко, но нелепнещо тесто.
След като доомесих, късах парчета, които ми бяха горе-долу еднакви по големина. След това си приготвих кашкавала, като предварително го нарязах на ленти.
Взех подходяща тава и я покрих с пергаментова хартия. Взех топка тесто и я сплесках и след това си поставих от кашкавала.
Първо затворих от двата края, като лодка, а после по средата. След това в малка шола сложих белтъка и разбих за кратко с вилица.
Потопих си симит погачата първо в белтъка, а после в печения сусам.
Накрая наредих в тава със затворената страна надолу ...и така докато свършат. След това с помощта на остър нож направих 2-3 разреза върху всеки симит.
И накрая пекох в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 40 минути.