Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет в пърленка

Омлет в пърленка

Омлет в пърленка
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Идея за разнообразие в кухнята - омлет в пърленка"

Необходими Продукти

  • пресен чесън - 1 връзка
  • краве масло - за пържене
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • тученица
  • мента
  • наденица - 1 бр. пушена
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 1 бучка натрошено
  • пърленка - 3 бр.
  • авокадо - резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържих пресен чесън в сгорещено масло за аромат.

Добавих наситнени лук, чушка, тученца и мента. Като се задушиха, добавих пушена наденичка. Разбърках 3 яйца и бучка сирене и омлетът е готов.

Пърленките са готови, сурови.

Изпичам от едната страна на тиган, обръщам, подреждам в едната половина резенчета авокадо, отгоре част от яйцата, пак резенчета авокадо, притискам, обръщам за минута и сервирам.

Омлетът в пърленка е гарниран с домат, краставица, черни и зелени гриловани маслини.

Източник: Svetla Toshko - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: