Огледална шоколадова глазура за сладкиши и торти

Огледална шоколадова глазура за сладкиши и торти

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
164
2k
534
380
27/06/2020
"Тайната на всеки неустоим сладкиш е в шоколадовата глазура, която се приготвя ето така"
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо668
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • захар - 265 г
  • вода - 90 г
  • какао - 40 г
  • сладкарска сметана - 56 г течна
  • желатин - 9 г
  • черен шоколад - 50 г (74%)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 40 мл вода и се оставя да набъбне.

В метална купа се поставят захарта, водата, сметаната и какаото. Поставят се на котлона да заврат и захарта да се разтвори.

Отмества се от котлона и се добавя нарязаният шоколад. Сместа се разбърква до разтопяване на шоколада.

Следва добавяне на желатина.

Глазурата се разбива с блендер. Прецежда се през ситна цедка.

Шоколадовата огледална глазура се използва при температура 30-32 градуса, като тортата или сладкишът са добре охладени и хубаво загладени с крем.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар