Начин на приготвяне
Много лесен и вкусен бъркан хляб без месене!
В дълбока купа наливаме топлата вода. В нея сипваме хлебната сода, а след нея и ябълковия оцет, за да я активира.
След това прибавяме овкусяващите съставки – хималайска сол, кафява кристална захар и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).
Разбърквайки с бъркалка, прибавяме 3-те вида брашно (пълнозърнесто, типово и царевично), за да се сгъсти до получаване на мокро тесто, подобно на много гъста каша.
Разстиламе сместа в тавичка, предварително намазана с шарлан и поръсена с малко брашно.
В предварително загрята фурна печем диетичния хляб на 180 градуса за около 40 минути.
Щом е готов, още топъл го изваждаме от тавата и го увиваме в кърпа за хляб (месал).
Невероятно вкусен е, щом на трапезата, се поднесе още топъл и ароматен!
Диетичен пълнозърнест хляб – здравословен и засищащ!
Чудно Вкусно!