Домашно реване от старите тефтери

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
16k
3k
10k
18
01/07/2020
"Вижте какво измъкнахме от старите тефтери - сочно домашно реване"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо64 668
  • Преглеждания за месеца4 072
  • Преглеждания за седмицата144
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 0.5 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 5 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сироп
  • вода - 2.5 ч.ч.
  • захар - 2.5 ч.ч.
  • лимонова кора - на 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този сладкиш от тефтера започнете със сиропа, в тенджера налейте водата и добавете захарта и кората на 1 лимон, поставете я на котлона и варите 5 минути след завиране.

Оставете на хладно място да се охлади напълно.

Отделете жълтъците от белтъците. Към белтъците прибавете лимоновия сок и с миксер разбийте на пяна.

Към жълтъците прибавете захарта и ванилията, разбъркайте на пухкава смес.

Прибавете олиото на тънка струя към тях и предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, разбъркате.

Прибавете разбитите на пяна белтъци към жълтъчната смес и с шпатула, бавно и внимателно смесете до еднородна смес.

Сипете сместа в леко намазана с олио тавичка и поръсена с брашно, заравнете и поставете тавата с любимото реване в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 25-30 минути до суха клечка. Нарежете горещия блат на парчета и залейте с напълно охладения сироп, оставете да се охлади.

Сервирайте домашното реване от старите тефтери студено с разбита сметана или сладолед.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
03.07.2020 18:29
любим десерт от баба ми. Правеше го уникално вкусничко
0
0