Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Сочни мъфини с праскови

Сочни мъфини с праскови

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Сочни мъфини с праскови
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Вземете си мъфин с праскови в ръка и се усмихнете на деня"

Необходими Продукти

  • брашно - 170 г
  • праскови - 3 бр.
  • захар - 140 г
  • краве масло - 120 г
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 бр.
  • сметана - 1 с.л.
  • лимонова кора - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кексчета с праскови, на които няма да устоите!

Намажете с краве масло 12 силиконови форми за мъфини, поръсете ги със захар и ги приберете в хладилник, докато си приготвите сместа.

В купа разбийте яйцата със захарта за 5-6 мин. Добавете леко разтопеното краве масло и 1 с.л. сметана или прясно мляко.

Пресейте брашното с две ванилии, щипка сол и едно пакетче бакпулвер. Прибавете го на порции в яйчената смес бъркайки с лъжица. Ароматизирайте с щипка настъргана лимонова кора.

Нарежете прасковите на малки парчета. Добавете ги в сместа. Извадете охладените форми, сложете ги в метални форми за мъфини и напълнете 2/3 от обема им.

Изпечете ароматните плодови мъфини на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 20 мин.

Извадете готовите мъфини от гнездата им и охладете на решетка.

Да ви е сладко с тези сочни мъфини с праскови!

Забележка: може да ползвате само металните форми за мъфини или каквито имате вкъщи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: