Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки жулиени с печурки в сос

Пилешки жулиени с печурки в сос

ТатянаТатяна
Помощник Готвач
26251641
Пилешки жулиени с печурки в сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Вкусотийка, която се казва пилешки жулиени с печурки в сос"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 кг
  • печурки - 300 г
  • кисели краставички - 1 буркан
  • готварска сметана - 350 мл
  • краве масло - 100 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се накисват във вода.

Пилешките гърди се нарязват на жулиени - на 2 през средата и всяка половина на лентички.

В тиган се слага маслото да се загрее. Добавят се пилешките жулиени и се запържват добре от всички страни. Отстраняват се от тигана.

Гъбите се доизмиват и нарязват на филийки. Киселите краставички също се нарязват на лентички.

В същия тиган от пилешкото се запържват гъбите. В тигана се връща месото и се добавят киселите краставички.

Добавя се готварската сметана и апетитното пиле жулиен се оставя на по-слаб котлон да се готви за малко. Разбърква се често. Овкусява се със сол и черен пипер.

Ястието от пилешки жулиени с печурки в сос е готово за вечеря!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: