Начин на приготвяне
Три праскови се обелват и нарязват на филийки. Поставят се в незалепващ тиган и се поръсват с 3 с.л. захар, заливат се със 150 мл вода.
Готвят се до тяхното омекване. Прехвърлят се в цедка, като сокът се запазва.
Яйцата, заедно със захарта, се разбиват на пяна.
Прибавя се пресятото брашно с какаото и ванилията. Сместа се разбърква внимателно. Изсипва се в тавата от печката, която е постлана с хартия за печене.
Платката за чудесния плодов сладкиш се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 12-13 минути. Оставя се да изстине върху хартията.
Заквасената сметана се смесва с крема сиренето и пудрата захар. Разбъркват се. Прибавя се, както е сух, кремът Оле и се разбива до пухкавост.
Платката се освобождава от хартията и се сиропира с отделения сок. Намазва се с част от крема. Върху него се нареждат парченцата праскови.
Сладкото руло се навива и се оставя на студено да стегне.
Останалият крем се прехвърля в пош със звездовиден накрайник. Рулото с праскови се украсява с крем, резанчета праскова и къпини.
Да ви е сладко с това невероятно плодово руло с праскови!