Начин на приготвяне
Избираме картофи с еднаква големина. Старателно ги измиваме и сваряваме заедно с кората в подсолена вода. Сварените картофи се оставят да се охладят, след което се настъргват на едро ренде.
В дълбока купа се смесват настърганите картофи, 3 бр. яйца, сол и черен пипер на вкус и всичко се разбърква до получаването на еднородна смес. Готовата смес се разстила в правоътълна форма върху предварително намазнено фолио.
Три от останалите яйца се сваряват, морковите също. Обелените яйца се нарязват на четвъртинки, а морковите и краставичките на лентички. Продуктите се нареждат по дължина на картофеното тесто.
С помощта на фолиото се навива руло, което се поставя в предварителна намазнена тава, така че краищата му да се паднат отдолу. Последното останало яйце се разбива и с него се намазва рулото.
Вегетарианското рула се пече около 35-40 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна. Реже се след като изстине. Поднасяте рулото топло или студено с изстуден айрян.
Коментари