Начин на приготвяне
Сладкиш с пудинг и кайсии за любителите кейковете.
С миксер се разбиват яйцата със захарта, добавят се сок от портокал, олио, есенция бадем. Сипва се брашното с бакпулвера и какаото, разбърква се гладка кексова смес.
Тестото се разпределя в тава с диаметър 26 см, поръсена с олио и набрашена. Печем блат в загрята фурна на 180 градуса. Печем до суха клечка.
Изваждаме блата и с клечка за зъби се набожда, намазва се с прясно мляко и течна стевия.
Приготвя се вкусен пудинг по указанието на опаковката, снема се от котлона и разбъркваме с маслото да се разтопи.
Прехвърля се в купа, отгоре покриваме с фолио и оставяме леко да се охлади.
Намазва се блата с пудинг, декорира се с парченца кайсии, черен касис и листа прясна мента.
Поръсваме с шоколадови пръчици и оставяме сладкиша с плодове поне 2 часа в хладилника.
Нарязва се и хапваме този превъзходен десерт.
Неустоим сладкиш с пудинг и плодове! Добър апетит!