Мусака Слънце

Мусака Слънце

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
164
2k
534
376
07/07/2020
"Слънцето изгря на нашата трапеза с тази чудна мусака"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 251
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се загрява в тиган и в него се задушават ситно нарязаният лук и морков.

Добавя се каймата. Разбърква се и се добавят чесън и обеленият и нарязан на дребно домат.

Сместа се овкусява с чубрицата, черният пипер и магданоз. Ако е необходимо, се посолява.

Залива се с 300 мл вода и сместа се прехвърля в тавичка с размер 23-24 см.

Картофите се обелват и нарязват на дебели резени. Подреждат се върху каймата и тавата се покрива с алуминиево фолио.

Ястието се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до омекване на картофите.

Фолиото се отстранява от тавата и апетитната мусака се допича до зачервяване на картофите.

Приятен апетит с тази мусака Слънце!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христилияна Василева
Изглежда много апетитно и съм сигурна, че е много вкусна! Ще пробвам да я направя по тази рецепта.
0
0
Христинка Колева
Благодаря, Хриси! Ще се радвам да споделиш мнение относно вкуса!
0
0