Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и ги разрежете по дължина и на филийки до дръжките, те не се махат.
Накиснете ги в подсолена студена вода за 60 минути, след което подсушете.
От омесената кайма оформете дълги и плоски кюфтета и ги поставете в прорезите на ветрилото от патладжан.
Оберете доматите, лука и чесъна, смелете ги в блендер. Настържете морковите на ситно ренде и ги прибавете към доматената смес.
Сипете сместа в тава и прибавете олиото, ситно нарязания магданоз, разбъркайте.
Поставете патладжаните в доматения сос, като леко ги притискате, за да се получи ветрило.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до готовност, като периодично поливате патладжаните със соса.
В края на готвенето поръсете патладжаните с настъргания кашкавал и допичате ветрилото от патладжан с кайма и доматен сос до зачервяване.