Начин на приготвяне
Нарежете месото на по-големи късчета (добре е да е шарено с мазнинка), поставете го в тава заедно със олиото и 1 кафяна чаша топла вода.
Поставете го в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете докато изври водата и остане на мазнина. Месото трябва да е добило приятен загар. Отстранете месото от тавата и запържете за кратко на слаб огън ситно нарязаните лук, моркови и чесън.
Добавете почистения, измит ориз и добре прецеден от водата ориз, запържете докато стане прозрачен. Прибавете късчетата месо, зеленчуковата подправка и нарязания на малки кубчета корен целина, залейте със 900 мл топла вода.
Посолете и оставете да заври ястието, след което поставете в нагрятата на 200 градуса фурна.
След 10 минути, намалете градусите на 160, така оризът се готви и набъбва по-бавно и не се скашва. Сервирайте топло със салата според сезона.
Коментари