Начин на приготвяне
Представям любимия плодов крем. Лек десерт и приятно сладко изкущение.
Приготвянето му започва с подготовка на шафрана. Той се поставя в прясното мляко, разбърква се и се оставя, за да се разтвори.
Крушите се измиват, обелват и нарязват на парчета. Поставят се в малка тенджера и се сваряват. Варят се 10-15 минути.
Грисът се сварява отделно с малко вода.
Сварените круши се отцеждат. Към тях се добавя захарта, млякото с шафран и сварения грис.
Съставките се пасират до получаването на гладък крем с грис.
Разсипва се в подходящи чаши и кремът с грис и круши се украсява със захарни пръчици.
Ако обичаш грис, опитай непременно и нашето реване с грис.
Коментари