Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена торта с крем Брюле на д-р Йоткер

Бишкотена торта с крем Брюле на д-р Йоткер

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бишкотена торта с крем Брюле на д-р Йоткер
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Всеки иска парче от тази бишкотена торта с крем и как няма, само я вижте"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 400 г Савоярди
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • масло - 70 г
  • вода - 200 мл гореща
  • за крема
  • пудинг - 2 пакета крем Брюле на Йоткер
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 100 г
  • сметана - 200 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със сиропа, смесете захарта с маслото в съд с дебело дъно, поставете на котлона и оставете да се карамелизира.

Добавете внимателно горещата вода и бъркайте да се разтвори напълно. Оставете сиропа настрани, да се охлади напълно.

За крема разтворете пакетчетата крем Брюле на Йоткер в 100 мл от студеното мляко.

Останалото мляко поставете в съд с дебело дъно заедно със захарта и поставете на котлона да заври.

Към заврялото мляко на тънка струя и при непрекъснато и енергично бъркане, прибавете разтворените прахообразни кремчета до сгъстяването им.

Покрийте съда със стреч фолио и оставете настрани да се охлади напълно.

След което разбийте сметаната на пухкав крем, към нея добавяйте от охладения крем Брюле на етапи и при непрекъснато бъркане - до пухкава и еднородна смес.

Пристъпете към сглобяването на бишкотената торта, като потапяте всяка бишкота в охладения сироп и редите една до друга, след което покрийте с крем.

Така редувате бишкоти с крем, като завършите с крем. Отгоре декорирайте по ваш вкус - при мен какао.

Поставете тортата в хладилник за около 4-5 часа, да се охлади и стегне.

Страхотна бишкотена торта ск рем Брюле, насладете ѝ се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: