Начин на приготвяне
Свинското бонфиле се нарязва на пържолки с дебелина около 1.5 см. Месото се посолява от 2-те страни.
В дълбока чиния се слагат 2 с.л. брашно и галетата.
Месото се овалва в сухата смес. Маслото се слага в тиган да загрее.
Пържолките се изпържват добре от 2-те страни. Отстраняват се от тигана.
Челядинките се измиват добре. Запържва се в същия тиган. Отстраняват се от тигана. В същия тиган се добавя още малко масълце. Добавя се 1 с.л. брашно. Запържва се.
Добавя се топла вода около 500 милилитра. Разбърква се.
Добавя се сухият сос братен джус кнор. Разбърква се. Според желаната консистенция може да се добави още от соса или вода.
Овкусява се със сол и черен пипер. Гъбите се слагат в соса и се пасира. Оставя се да поври още малко.
Остава да се сглоби порция свинско бон филе със сос братен джус с челядинки.
Сипва се от соса и се слага по 1 добре приготвена пържола.