Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско бонфиле със сос братен джус с челядинки

Свинско бонфиле със сос братен джус с челядинки

Стоян ГеоргиевСтоян Георгиев
Чирак
23103611
Свинско бонфиле със сос братен джус с челядинки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Добър апетит с порция свинско бонфиле със сос братен джус"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 500 г
  • галета - 2 с.л.
  • масло - 100 г
  • челядинки - 300 г
  • брашно - 3 с.л.
  • сос братен джус - 3 с.л. на прах Кнор
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското бонфиле се нарязва на пържолки с дебелина около 1.5 см. Месото се посолява от 2-те страни.

В дълбока чиния се слагат 2 с.л. брашно и галетата.

Месото се овалва в сухата смес. Маслото се слага в тиган да загрее.

Пържолките се изпържват добре от 2-те страни. Отстраняват се от тигана.

Челядинките се измиват добре. Запържва се в същия тиган. Отстраняват се от тигана. В същия тиган се добавя още малко масълце. Добавя се 1 с.л. брашно. Запържва се.

Добавя се топла вода около 500 милилитра. Разбърква се.

Добавя се сухият сос братен джус кнор. Разбърква се. Според желаната консистенция може да се добави още от соса или вода.

Овкусява се със сол и черен пипер. Гъбите се слагат в соса и се пасира. Оставя се да поври още малко.

Остава да се сглоби порция свинско бон филе със сос братен джус с челядинки.

Сипва се от соса и се слага по 1 добре приготвена пържола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: