Млечна баница с карамел

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
463
2k
2k
567
1
16/07/2020
"Сочна млечна баница с карамел - страхотна е "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо529
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • захар - 2 ч.ч. кафява
  • юфка - 1/2 пакет фина
  • масло - 4 ч.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. с вкус на бисквити или ванилия
  • прясно мляко - 2 ч.ч. пълномаслено
  • яйца - 2 бр.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме 1 ч.ч захар на дъното на правоъгълна тефлонова тавичка.

Отгоре разпределяме ч.л. масло.

Слагаме в загрята фурна, за да се разтопи захарта и да се карамелизира.

Изсипваме юфката върху карамела.

Разбиваме яйцата с останалата захар. Добавяме овкусеното мляко, прясното мляко и ваниловата захар.

Разбъркваме и заливаме равномерно юфката.

Отгоре разпределяме останалото масло.

Връщаме загрятата фурна и печем сладката баница на 180°C 35 минути.

Оставяме млечната баница за една нощ, да се стегне добре.

Пръсваме млечна баница с карамел с пудра захар, нарязваме и сервираме.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар