Начин на приготвяне
Приготвих тази тортичка за моя рожден ден, надявам с да се хареса на приятелите ми.
Първо се приготвят блатовете. Тиквички се рендосват на едро, поръсваме с малко сол и след 10 минути се отцеждат добре.
Смесват се с разбити яйца, сол, нарязан копър, брашно и бакпулвера.
В тиган, намазнен с 1 с.л. олио, сипваме от гъстата смес по 2-3 с.л. и с лъжица се оформя палачинка.
Печем от двете страни до зачервяване, излизат точно 5 блата. След всяка тиганът отново се намазва.
Приготвя се кремът, като в чопър се с смесват - майонеза, цедено кисело мляко, сол на вкус, копър, скилидки чесън и крема сирене.
Блендирът се на два-три пъти, докато се получи гладка смес.
В чиния сложете един блат от тиквички, намазва се с част от крема, поръсваме отгоре кубчета шунка, следва блат, крем, настърган кашкавал, блат, крем, сварени настъргани яйца, блат, крем, нарязан бекон и завършваме с блат и намазваме цялата солена торта с крем и поръсваме с настърган кашкавал.
Декорира се с цветенца, изрязани с формички за бисквитки, дръжките са от зелена чушка, сърца от луканка и украсяваме с листа магданоз.
Оставя се 1 нощ в хладилника до идване на гостите.
Това е от мен!
Добър апетит с тази моя солена торта!
Коментари