Начин на приготвяне
Първата стъпка от приготвянето на макаронена торта с кашкавал е да сварите макароните. Изсипете ги в тенджерка с вода и ги варете на среден огън до готовност.
В отделна тенджерка сложете да се варят картофите в подсолена вода.
Моркова го бланширайте за кратко във вряща вода и го оставете да се охлади.
След като сте приключили с варенето на макароните, ги отцедете и ги оставете настрани да се охладят.
Нарежете шунката на малки кубчета, а кашкавала настържете на едро ренде.
Пригответе си соса за солената торта, като в паничка разбъркайте всички съставки за него. Оставете го в хладилника да се охлади за 10 мин.
Вземете паничка и намачкайте вече сварените картофи с помощта на вилица, като добавите и натрошеното сирене към тях.
Бланшираният морков настържете на едрата страна на кухненското ренде.
Започнете да сглобявате тортата. Вземете ринг и започнете да редите продуктите, както следва - първо, сложете от картофената смес, сипете една лъжичка от соса, малко кашкавал, следва да сложите морков, сос, макарони, картофи, кашкавал, морков, макарони, сос, шунка, кашкавал и отгоре последната лъжичка останал сос.
Извадете внимателно ринга. Оставете тортата в хладилник за час, преди да я поднесете.
Вашата макаронена торта е готова.
П.С. Продуктите са за направата на малка торта, достатъчна за двама души. Ако желаете да направите голяма торта с повече на брой парчета, удвоете количеството на всички съставки.