Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Макаронена торта с кашкавал

Макаронена торта с кашкавал

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Макаронена торта с кашкавал
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
20/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • макарони - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • шунка - 50 г
  • картофи - 2 бр.
  • сирене - 50 г
  • За соса
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • майонеза - 4 с.л.
  • сол
  • копър
  • черен пипер
  • зехтин - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка от приготвянето на макаронена торта с кашкавал е да сварите макароните. Изсипете ги в тенджерка с вода и ги варете на среден огън до готовност.

В отделна тенджерка сложете да се варят картофите в подсолена вода.

Моркова го бланширайте за кратко във вряща вода и го оставете да се охлади.

След като сте приключили с варенето на макароните, ги отцедете и ги оставете настрани да се охладят.

Нарежете шунката на малки кубчета, а кашкавала настържете на едро ренде.

Пригответе си соса за солената торта, като в паничка разбъркайте всички съставки за него. Оставете го в хладилника да се охлади за 10 мин.

Вземете паничка и намачкайте вече сварените картофи с помощта на вилица, като добавите и натрошеното сирене към тях.

Бланшираният морков настържете на едрата страна на кухненското ренде.

Започнете да сглобявате тортата. Вземете ринг и започнете да редите продуктите, както следва - първо, сложете от картофената смес, сипете една лъжичка от соса, малко кашкавал, следва да сложите морков, сос, макарони, картофи, кашкавал, морков, макарони, сос, шунка, кашкавал и отгоре последната лъжичка останал сос.

Извадете внимателно ринга. Оставете тортата в хладилник за час, преди да я поднесете.

Вашата макаронена торта е готова.

П.С. Продуктите са за направата на малка торта, достатъчна за двама души. Ако желаете да направите голяма торта с повече на брой парчета, удвоете количеството на всички съставки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: