Начин на приготвяне
Нарежете локума на дребни парчета върху дъска, поръсена с пудра захар.
Настържете кората на един лимон и изцедете сока му.
Разбийте яйцата със захарта и ванилията на пухкав крем за няколко минути с миксер на високи обороти.
Прибавете олиото и прясното мляко, като разбърквате след всеки добавен продукт.
Пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете на части към сместа, разбърквате с шпатула, до хомогенна смес.
Накрая прибавете нарязания локум, кората и сока от лимона. За повече цитрусов вкус нарязах на ситно и няколко сушени корички от помело.
Намажете тава с малко олио и изсипете кексовата смес.
Печете в загрята фурна на 170 градуса за около 35 минути, до суха клечка.
Оставете кекса да се охлади и след това го поръсете с пудра захар.
Свежият лимонов кекс с локум е готов.